Vacature Onderhoudsmonteur WTB/E

Ben jij de ontbrekende kracht bij onze technische dienst? Krijg jij energie van het onderhouden van machines en het goed oplossen van storingen? Zie jij het als een uitdaging om machines te verbeteren? Binnen Helwa zijn wij op zoek naar een

Onderhoudsmonteur WTB/E

Over ons

Helwa Wafelbakkerij is een familiebedrijf en de enige wafelbakkerij in Nederland die zich uitsluitend bezig houdt met de fabricage van wafels, gevestigd te Hallum.

Gebruikmakend van de modernste productiemiddelen worden bij Helwa wafels gebakken, gevuld met crème en eventueel gechocolateerd. Een greep uit het assortiment is de welbekende pennywafel, frou frou, maar we maken ook proteïnerepen en andere gechocolateerde producten. De afzet vindt wereldwijd plaats bij zowel retailers (o.a. de grote supermarktketens in Nederland) als andere afzetkanalen onder private label voor bekende merken wereldwijd en eigen merk. Helwa heeft ruim 100 medewerkers.

Een dag in de schoenen van een monteur:

Jouw werkdag als onderhoudsmonteur begint ’s ochtends met een overleg met je collega’s van de nachtdienst. Hierin bespreken jullie of er de afgelopen nacht nog bijzonderheden zijn geweest. Vervolgens kijk je in het onderhoudssysteem en ga je aan de slag met het preventief onderhoud van de dag. Je controleert de verschillende productie- en verpakkingsmachines. Eventuele bijzonderheden geef je door aan het hoofd van de technische dienst en noteer je in het onderhoudssysteem. Daarna is het tijd voor koffie!

Na de pauze krijg je een storingsmelding binnen. Direct ga je eropaf en zorg je ervoor dat de storing verholpen wordt, zodat alles zo snel mogelijk naar behoren werkt. Tijdens de reparatie heb je nog een uitstekend idee om deze storing in de toekomst te voorkomen. Dit geef je dan ook door aan je leidinggevende. Als laatste doe je nog voorbereidingen voor de werkzaamheden die de avondploeg uit gaat voeren en doe je de ploegoverdracht met de collega die jou overneemt.

Wij vragen

– MBO Werktuigbouwkunde/Mechatronica niveau 4;
– Kennis van/ervaring met elektro- en mechanische techniek, pneumatiek en PLC besturingen;
– Bereidheid om in drieploegendienst te werken;
– Kennis van Engelse taal in woord en geschrift;
– Goede communicatieve vaardigheden.

Wij bieden

– Een marktconform salaris;
– Ploegentoeslag van gemiddeld 15%;
– Korting op collectieve zorgverzekering van 5%;
– 2/3e deel van pensioenopbouw ten laste van werkgever.

Informatie en sollicitatie :

Informatie over de functie kun je inwinnen bij Jelmer Elting, tel: 0518-432041. Je sollicitatiebrief + CV, met daarin je motivatie voor deze functie, kun je sturen naar HR@helwa.nl.