Geschiedenis

De geschiedenis van Helwa Wafelbakkerij begint bij de oprichting in 1953 met de vestiging van de Biscuitfabriek in het centrum van Leeuwarden. Daar wordt begonnen met de productie van javawafels, vruchtenwafels en frou frou wafels.

Wanneer na 3 jaar, in 1956, de vraag naar gechocolateerde wafels ontstaat, introduceert Helwa de rumstaafjes. Deze succesvolle klassiekers zijn nog altijd vrij bekend. Ook de pennywafels zijn voor veel mensen niet weg te denken. In 1984 draagt de toenmalige eigenaar het stokje over aan zijn zoon en huidige eigenaar.

 

Brand in 1987

Na 32 jaar van groei en ontwikkeling wordt Helwa Wafelbakkerij in 1987 getroffen door een brand die de totale productiehal verwoest. Binnen 4 weken is de gehele productie echter alweer operationeel in een ander pand in Leeuwarden. Omdat deze locatie niet helemaal voldoet aan de eisen van dat moment wordt al snel gestart met de bouw van een nieuwe fabriek in Hallum, 15 kilometer ten noorden van Leeuwarden. Aan het einde van hetzelfde jaar vindt de verhuizing plaats.

Door de voortdurende groei van Helwa Wafelbakkerij is ook deze nieuwe fabriek al snel te klein. In 2000 wordt de bestaande productieruimte daarom verdubbeld tot een oppervlakte van 8000 m².

Huidige situatie

Helwa Wafelbakkerij is uitgegroeid tot een internationaal opererende wafelspecialist met circa 100 medewerkers en moderne productiefaciliteiten. Samen met onze partners werken wij aan innovatie, nieuwe producten voor onze klanten wereldwijd.

Naast onze klassieke met crème gevulde wafels, zoals frou frou, javawafels en pennywafels, produceren wij glutenvrije, suikervrije en proteïne wafelproducten. Bovendien zijn wij in 2008 gestart met de ontwikkeling en productie van wafels met vullingen van echt fruit en brosse chocolade.

Wilt u meer weten over onze diensten?

Onze

speerpunten

  • 1. Productie van gevulde wafelproducten
  • 2. BRC en IFS: hoge, gegarandeerde kwaliteit
  • 3. Klantspecifieke en eigen innovatie
  • 4. Voor Private labels en A-merken
  • 5. Ruim assortiment, ook voor niches