Wij zijn de wafelfamilie
Helwa wafelbakkerij - wafels

Wij zijn de wafelfamilie

Bij Helwa streven we sinds 1953 naar het bakken van perfecte wafels. Wat we doen, doen we goed. En we proberen het altijd beter te doen dan gisteren.

Private label wafels voor iedereen

Als wafelspecialist denken we met je mee. Wij creëren wafels die ervoor zorgen dat jouw klanten blijven terugkomen. Want wij geloven dat er voor iedereen een wafel bestaat waar die gek op is.

Private label wafels

Geef jouw klanten de lekkerste wafels

Waarmee kunnen we je helpen? Die vraag proberen we al vanaf onze oprichting te beantwoorden voor onze klanten. De wafel is een veelzijdig product. Wij worden er blij van om te spelen met trends, smaken, texturen en verpakkingen. 

We denken graag met je mee in alle stappen van het proces, dat doen we namelijk al jaren. We zijn flexibel, leveren maatwerk en ontzorgen. Zo krijgen jouw klanten de lekkerste wafels.

Private label wafels

Wat kunnen we voor je doen?

We bouwen relaties op voor langere tijd met onze partners. Daar zijn we trots op. Als iets nog niet kan, dan zoeken we naar mogelijkheden hoe we het wel kunnen realiseren. Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd: er is altijd een oplossing.

Onze geschiedenis 

Al sinds onze pake, Wieger Hellema, begon met wafels bakken, doen wij alles om perfecte wafels te maken. Zelfs de naam is een combinatie van Hellema en wafels. Binnen ons familiebedrijf staat inmiddels de derde generatie aan het roer. En zoals we klaar staan voor familie, doen we dat ook voor onze klanten en collega’s.

Private label wafels
Oprichting Helwa Bakkerij
1953
Wieger Hellema richt ‘Biscuitfabriek helwa’ op aan de Zwette in Leeuwarden.
Private label wafels
Doeke Hellema aan het roer
1984
Na een opleidingstraject in de bakkerij vanaf 1976 en bakkersopleidingen in Frankrijk en Amerika, neemt Doeke het stokje over.
Private label wafels
Fabriek in vlammen
1987
Een grote brand verwoest de gehele productie. De noodlocatie is binnen vier weken actief, waardoor er geen enkele klant verloren gaat.
Private label wafels
Nieuw pand
1987
De nieuwe locatie in Hallum opent haar deuren. Hier bakken we nog steeds iedere dag onze wafels.
Private label wafels
Verdubbeling van bedrijf
2000
Omdat het goed gaat, verdubbelt het aantal vierkante meters van het bedrijf. Meer ruimte voor nog meer wafels.
Private label wafels
Zussen aan zet
2022
De dochters van Doeke nemen het stokje over. De zussen Welmoed, Maaike en Dieuwke vormen de directie.
Private label wafels
Opnieuw uitbreiding
2024
Een nieuwe fabriekshal wordt gebouwd aan de achterkant van de fabriek. Dit wordt een glutenvrije productiehal.

Strategie: private label wafels

Als private label wafelbakkerij of -producent bakken wij wafels voor retailers en andere merken. Als bedrijf zijn wij onzichtbaar: wij maken onze wafels in receptuur en verpakking zodat ze aansluiten bij de merkbeleving van onze klanten. Onze handtekening vind je terug in de wafels.

 • Denken in mogelijkheden
 • Jarenlange ervaring
 • Specialist in wafels maken
 • Op de hoogte van trends

Waar je ons vindt

Onze wafels worden over heel de wereld gegeten. Je vindt ons in de supermarkt, maar grote kans dat wij ook jouw favoriete wafelreep gemaakt hebben.

Actueel bij Helwa

Dit is wat er gebeurt in de wereld van wafels.

 • Helwa op Foodex in Japan
  Onze Export manager Geert is momenteel in Tokyo samen met Exportpartner en mede-commercianten om de Japanse markt te verkennen. Hij vertegenwoordigt Helwa op de Foodex beurs en onderzoekt of Japan klaar is voor onze heerlijke wafels.
  Lees meer
 • Eerste (mijl)paal voor de uitbreiding
  We hebben een mijlpaal bereikt in ons streven naar groei! Op 17 januari 2024 werd de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van onze bakkerij. Doeke Hellema drukte met enthousiasme op de knop om symbolisch de weg vrij te maken voor deze stap naar groei.
  Lees meer