Bakery Sweets Center

Bij Helwa Wafelbakkerij bakken we al meer dan 65 jaar heerlijke wafels. Je kent ze vast wel: de Pennywafels! Dat is één van de vele soorten die wij bakken. Nieuwsgierig naar dit proces? Op één van onze afdelingen is vast een plek voor jou.

Helwa is een familiebedrijf waar zo’n 110 mensen werken. In de productie worden de wafelbladen gebakken en gevuld met bijvoorbeeld crème, chocolade of fruitvulling. Vervolgens gaan deze wafels naar de inpakafdeling, waar ze in het juiste formaat worden gesneden. Sommige wafels krijgen een laagje chocolade en andere worden zo ingepakt. Qua verpakkingen zijn er veel variaties, in een tray, een flowpack, single, of multi-verpakking. Uiteindelijk komen alle verpakkingen in dozen, die worden opgestapeld en naar het magazijn gebracht waar vandaan ze worden getransporteerd naar de klant.

Ons machinepark wordt steeds moderner en meer gerobotiseerd. Daarnaast zijn er nog enkele productielijnen minder geautomatiseerd en gebeurt veel werk nog op ambachtelijke wijze, met de hand.

Wij van Helwa proberen steeds aan te sluiten bij de wensen van onze klanten. Vanuit die ambitie zijn bijvoorbeeld onze glutenvrije wafels ontstaan en de wafels gevuld met ‘high protein’ crème. Ons doel is om aldoor te blijven vernieuwen!

Lijkt het jou een uitdaging om onderdeel te worden van de totstandkoming van onze wafels? Samen met het Bakery Sweets Center werken we aan voldoende instromers die lerend werken, werkend leren, duurzaam inzetbaar zijn en zich een leven lang kunnen ontwikkelen.

Meer weten? Neem contact op met Alex Tabak van het Bakery Sweets Center.

Wie weet tot ziens bij Helwa!